keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Etsijäkoiraliiton alkeiskurssilla



Ruska hyväksyttiin Etsijäkoiraliiton alkeiskurssille ja tänään oli kurssin ensinmäinen treenikerta. Koulutus etsintävalmiiksi etsijäkoiraksi kestää minimissään 2.5 - 3 vuotta. Alkeiskurssi kestää kuusi viikkoa ja lopuksi on koe.

Mukana kurssilla on kuusi koiraa ja jokaiselle tehtiin tänään kaksi jälkeä (50m ja 100m).

Ensinmäinen oli ns. näköjälki, jolloin etsijä näki maalikoiran lähtevän metsään ennen jäljestystä. Toinen jälki tehtiin heti ensinmäisen jäljen perään ja siinä maalikoira lähti matkaan niin että etsijä ei tätä nähnyt.

Jokainen koira siis toimi vuorollaan maalina ja etsijänä.

Alku oli Ruskalle hieman haasteellinen, sillä treenit olivat Vuosaaressa, ja Santahaminasta kuului pauketta samaan aikaan. Ruska nimittäin pelkää mm. ukkosta sekä ilotulitteita.

Ensinmäisen jäljen maalin merkkaus tuli aika kaukaa ja jäi minulta ja kouluttajaltamme ensin huomaamatta. Kun Ruska toistamiseen katsoi etsittävää koiraa kohden tiesimme, että Ruska sillä tavalla kertoi meille, että oli löytänyt etsimänsä.

Toinen jälki meni jo paljon vauhdikkaammin ja Ruskalle niin tuttuun tapaan ilmavainuisesti. Aivan jäljen päällä Ruska ei siis kulkenut, mutta löysi maalin hienosti takakautta kiertäen.

Hyvä tyttö!

Seuraavat treenit viikon kuluttua. Tästä on hyvä jatkaa.


1 kommentti: