sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Riesan ensinmäinen jälkikoe


Riesa osallistui tänään elänänsä ensinmäiseen metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen (MEJÄ). Valitettavasti kokeesta tuli melkein samanlainen kuin Ruskan ensinmäisestä kokeesta. Myös koepaikka ja tuomari olivat samat kuin Ruskan ensinmäisessä kokeessa kaksi vuotta sitten.

Riesa oli arvonnassa saanut jäljestettäväkseen avoimen luokan jäljen n:ro 6 jolle pääsimme klo 11.30 ja se päättyi melkein heti sen alettua.

Alkuohjauksen jälkeen Riesa ei kehoituksistani huolimatta lähtenyt laisinkaan jäljestämään. Maasto oli aika hankalaa ja sain kantaa Riesaa hieman eteenpäin toista yritystä varten.

Tässä vaiheessa Riesa otti muutaman askeleen ja jäi sen jälkeen tutkiskelemaan jotain maassa. Tuomittiin toinen hukka.

Saimme vielä kolmannen yrityksen ja nyt Riesa lähti jäljestämään hyvin hitaasti ja varovaisesti ja näytti jo sitä, että se muisti, miksi metsään oli tultu. Opaskin kehaisi, että "nyt näyttää hyvältä".

Ilo oli kuitenkin ennen aikainen. Sillä Riesan jäljesti ehkä 20 metriä, jonka jälkeen alkoi hyppiä jalkojani vasten. Tuomittiin kolmas hukka ja koe osaltamme loppui siihen.

Tulos harmittaa, sillä Riesa on hajoituksissa näyttänyt osaamistaan,vaikkakin viimeisimmät treenit eivät ihan putkeen olekkaan menneet.

Ei pidä kuitenkaan lannistua. Riesa saa nyt jäädä kesän ajaksi treenitauolle jäljestyksestä ja palauttelemma lajia uudelleen mieliin taas syksymmällä. Seuraavan kerran yritämme kokeeseen sitten ensi vuonna. Josko pojalla sitten olisi itseluottamus omaan tekeemiseen kasvanut sellaiseksi, että tuloskin saataisiin.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä ja onnistumisia toivotellaan sitten syksyä varten ! t. Marika

    VastaaPoista